Flexibele internet en TV oplossing voor recreatieparken

Het recreatiepark van de toekomst

Parkgasten van nu zijn recreanten, maar ook thuiswerkers. Televisie is belangrijk, snel en betrouwbaar internet niet alleen fijn, maar van groot belang.

Als parkeigenaar wilt u uw gasten een optimaal verblijf bieden. Wij kunnen u hiermee helpen door u te adviseren en samen het netwerk zo in te richten, dat uw gasten van snel en betrouwbaar internet en televisie gebruik kunnen maken.

Het herinrichten van het netwerk kan door het bestaande coaxnetwerk te optimaliseren, maar nog beter is om het te vervangen door een toekomst-vast glasvezelnetwerk . In beide opties kunt u zelf bepaalde werkzaamheden uitvoeren. Het kan kosten besparen door goed te kijken naar wie, welke werkzaamheden wanneer uitvoert.

FiberDatacom biedt voor elke situatie een oplossing op het gebied van snel en betrouwbaar internet, radio en tv die gunstig is voor de parkeigenaar én voor de gast.

Het parknetwerk

Er zijn een aantal situaties die vragen om een structurele verandering van het bestaande netwerk:

 • Klachten over het internet en onvoldoende wifi signaal
 • Renovatie van het park
 • Stijgende kosten voor de televisie- en internetdienst (o.a. door storingen)

 

Herkent u bovenstaande situatie(s) en heeft u geen idee hoe het aangepakt moet worden zonder het park te beschadigen of te belasten? Lees hieronder meer over deze situaties en wat FiberDatacom kan doen om te helpen deze situatie te verbeteren of op te lossen. Wij bespreken graag met u wat de mogelijkheden zijn.

Neemt u hiervoor contact met ons op voor een afspraak.

Klachten over het internet en onvoldoende wifi signaal

U krijgt een groeiend aantal klachten over het internet en de wifi verbinding. Uw park heeft een eigen coaxnetwerk dat al vele jaren in de grond ligt en lastig te onderhouden is. Het televisiesignaal wordt nog wel doorgezet, maar de internetverbinding is slecht of werkt niet meer. Bewoners moeten zelf hun wifi-apparatuur aansluiten. 

Wij hebben de kennis in huis om u hierover van advies en ondersteuning te voorzien. Onze coaxspecialisten zijn zeer ervaren en hebben kennis van oude en allernieuwste technieken. Het onderzoeken van de oorzaak van de problemen is niet eenvoudig en ook niet gratis, maar voor een redelijk tarief krijgt u een eerlijk advies en een plan van aanpak op maat. 

Bij een goede coax basisinfrastructuur, beschikken wij over technieken die snel internet (tot 200 MBps per object) mogelijk maken. Als u dat wil, leveren wij een kabelmodem met wifi voor in het huisje wat een goede en veilige wifi waarborgt.

De kosten van zo’n internet upgrade vallen in verhouding vaak lager uit dan gedacht. U kiest zelf, u houdt de controle en blijft ‘baas’ in eigen huis.

Neem contact met ons op voor een afspraak.

Uw park is aan renovatie toe en/of u wilt uitbreiden

Het recreatiepark is aan renovatie toe. Het bestaande netwerk voldoet niet meer aan de eisen en uw gasten klagen. Nieuwe technieken bieden mogelijkheden, maar het is geen optie om uw hele park overhoop te laten halen voor een nieuwe netwerkinfrastructuur. Om uw gasten tevreden te houden, heeft u een gedoseerde, gefaseerde aanpak nodig. Een aanpak op maat, die past voor u en uw gasten, waarbij u zelf de regie houdt.

Soms zijn alleen delen van het netwerk aan vervanging toe en is een hybride model tussen bestaande coax netwerken en moderne glasvezel oplossingen zeer goed mogelijk. Met onze vakkennis combineren wij coax en glasvezel in een oplossing die voor u optimaal is. Wij overleggen met u of u de nieuwe kabels in eigen beheer wilt graven of dat wij het voor u coördineren.

Een volledig netwerkrenovatieplan is misschien nog wel beter. U zult versteld staan van de mogelijkheden.

Neem contact met ons op voor een afspraak.

Stijgende kosten voor de televisie- en internetdienst

Is voor u het televisie en internet een kostenpost en een probleem geworden?

Lopen de inkoopkosten voor het televisiesignaal hoog op?

 • Zit u vast aan uw leverancier?
 • Heeft u gedoe met televisierechten-afdracht? Moet u externen inhuren en hoge rekeningen betalen om dit voor u te regelen?

Wij kunnen u helpen dit probleem op te lossen en gaan samen met u op zoek naar een passend plan. Soms zijn er inkoopafspraken te maken, soms ligt de oplossing in de techniek. Het lijkt vaak onoverzichtelijk, maar na enige structurering in de administratie en techniek, kan het eenvoudig opgelost worden. Voor de eerste gesprekken en adviezen zullen geen kosten in rekening gebracht worden.

Neem contact met ons op voor een afspraak.

Zelf de touwtjes in handen hebben

Wat is het voordeel als u zelf de touwtjes in handen heeft?

U bent en blijft de baas.

Het is natuurlijk uw keuze, maar meestal is het uit handen geven van uw parknetwerk aan een provider voor u minder gunstig dan het lijkt.

U zult merken dat de grote Nederlandse providers van televisie en internet enthousiast aan de slag gaan mocht u dit besluiten. U wordt ontzorgd, zij leggen een coax of glasvezelnetwerk aan, maar de maandlasten zullen hoog zijn.

Daarbovenop betaalt u extra voor het internetabonnement per aansluiting van de slagboom, de laadpaal en/of de camera’s. Vanaf dit moment heeft de provider volledige controle en bent u niet meer de eigenaar van het netwerk op uw park.

Kiezen voor een andere mogelijkheid

 • De mogelijkheid om zelf de graafwerkzaamheden uit te laten voeren.
 • De mogelijkheid zelf de glasvezelkabels aanleggen.
 • In het bezit zijn van een eigen en open glasvezelnetwerk.
 • Zelf bepalen wie er op uw netwerk komt.
 • Met uw parknetwerk volledig voorbereid zijn op de toekomst.
 • Én volledig ontzorgd worden!


FiberDatacom zorgt voor een passende oplossing met een plan van aanpak en een glasvezelnetwerk ontwerp. Samen bepalen we wie welke werkzaamheden uitvoert en wie de investering in de materialen doet (uzelf of in combinatie met ons).

Neem contact met ons op voor een afspraak of mail ons via recreatie@fiberdatacom.nl.