De oplossingen van FiberDatacom

FiberDatacom heeft meerdere oplossingen voor uw apartementencomplex, die in combinatie gebruikt kunnen worden.

Naast het adviseren over en leveren van de Radio/TV en internet diensten en wifi aan bewoners over een glasvezel- of een kopernetwerk, houdt Fiberdatacom zich bezig met diverse gebouwoplossingen op het gebied van veiligheid en communicatie. 

Graag zoeken wij, samen met de klant, naar gebouwinstallaties die nodig zijn in het appartementencomplex. Wat is de desbetreffende regelgeving en waar moeten deze installaties aanvoldoen. Een keuze kan ook met de uitstraling van het gebouw te maken hebben. Dit alles binnen het budget van de opdrachtgever.

 

Managed Solutions  -  Deurintercom  -  CCTV  -  Wifi  -  Narrowcasting  -  Brandbeveiliging  -   Toegangscontrole

Managed Solutions

De basis van Managed Solutions is het leveren van een scherp volwaardig alternatief voor Ziggo en KPN voor het Radio/TV pakket, Internet en de telefonie dienst aan elke bewoner over een glasvezel- of UTP netwerk.
Uniek is dat bijvoorbeeld het IP intercomtoestel in de woning aangesloten wordt op één en hetzelfde datanetwerk. Dit alles beheert door een onafhankelijk operator. Fiberdatacom werkt hierin veel samen met Teleplaza Networks
 

Unieke eigenschappen:

  • Een unieke, kosten efficiënte oplossing voor appartementsgebouwen
  • Eén data-infrastructuur, glasvezel en/of koper, voor al uw diensten mogelijk.
  • Radio/TV en super snel internet (up- en download gelijk) tegen zeer scherp tarief!
  • Meerdere gebouwgebonden diensten over één en hetzelfde data-netwerk mogelijk.
  • Gebouweigenaar en/of beheerder volledig ontzorgd.
  • Lease mogelijkheid. Netwerk + RTV/Internet diensten en gebouwoplossingen in een maandbedrag mogelijk.
  • Na contractduur is de klant eigenaar van het datanetwerk.
>> Meer over Managed Solutions

WiFi Netwerk

WiFi is bekend bij iedereen. Draadloos internet is niet meer weg te denken uit de maatschappij. Goed en snel wifi in de appartementen van een woongebouw, wordt als enorm belangrijk gezien. Traag draadloos internet (Wifi) geeft al snel irritaties.

Draadloos internet: Via een draadloze modem of een wifi accesspoint kan men de vaste internetverbinding, die via een kabel het gebouw of de woning binnenkomt draadloos maken,via de 2,4GHz en/of 5GHz frequentie band (wifi). Wifi heeft verschillende standaarden en dus verschillende snelheden. 

Bij veel woningen dicht op elkaar met elk hun eigen wifi netwerk, kan het voorkomen dat de verschillende wifi punten elkaar gaan storen. Ook hier heeft Fiberdatacom als dataspecialist in appartements gebouwen een oplossing voor, die we graag komen toelichten.

In een appartementen complex zullen de meeste bewoners supersnel en betrouwbaar internet in de woning willen. Daarnaast zijn er in het gebouw vaak een aantal openbare ruimten, waar draadloos internet gewenst is voor de bewoners en voor bezoekers (publieke wifi). Zo heeft iedereen, ook gasten, met zijn mobiel of laptop overal in het gebouw internet toegang. Inpandig heeft WIFI de voorkeur op mobielinternet via 4G of 5G. Dit omdat het signaal van 4G of 5G inpandig lang niet altijd voldoende is.

Fiberdatacom wil graag samen met de klant de wensen bespeken.

Deurintercom systeem

Weet wie u binnen laat

Met een deurintercom systeem kunt u een bezoeker identificeren voordat u hem daadwerkelijk toegang verleent tot uw gebouw. Fiberdatacom biedt innovatieve deurcommunicatie oplossingen van het merk Comelit. Voor elk gebouw bieden wij een oplossing binnen uw wensen én uw budget. 

Kies een audio of een video-deurcommunicatiesysteem. Een code scroll entreepaneel of een luxe touchscreen. Kijkend naar de bekabeling kunt u kiezen uit een IP-intercom systeem of een bus-systeem (tweedraads). Een IP intercom (Internet Protocol) heeft t.o.v een bus intercomsysteem een aantal unieke eigenschappen.

Een IP systeem heeft een stervorming IP-netwerk (glasvezel- of een UTP netwerk). Bij een wooncomplex met meerdere ingangen heeft het entreepanelen nooit een bezet toon, wanneer er meerdere personen tegelijkertijd aanbellen De oproep op IP intercom binnenpost in de woning is wanneer gewenst door te zetten naar een mobiel device en de intercominstallatie is eenvoudig op afstand te beheren.

Bij een IP systeem is het mogelijk om de intercom binnen-unit in de woning op een toekomstvast glasvezelnetwerk aan te sluiten. Hiervoor hoeft dan geen apart netwerk in het gebouw aangelegd te worden.

Fiberdatacom helpt u graag de juiste keuze te maken.

>> Meer over onze deurintercom systemen

Toegangscontrole

Gepersonaliseerde toegang, wanneer en hoe u maar wilt.

Een sleutel die u de mogelijkheid geeft om alleen de mensen toegang te geven tot die delen van uw woning en op de tijdstippen die u wilt. Plus de mogelijkheid om alle toegangsdetails te registreren (datum en tijd) zodat u altijd weet wie er op welk tijdstip in uw huis is.
Beschikbaar in verschillende kleuren, die elk een gepersonaliseerde programmering symboliseren, afhankelijk van de wensen van de gebruiker. Wanneer u de sleutel verliest, kunt u deze eenvoudig deactiveren zodat hij niet meer werkt.

Fiberdatacom heeft online-, offline-toegangscontrole systemen of gecombineerd. Hierbij leveren wij merken zoals Comelit, Salto en DOM Security.

Graag kijken wij samen met de klant naar de gewenste mogelijkheden.

CCTV Installatie

Een CCTV installatie is bedoeld om rondom en in het appartementsgebouw de omgeving te bewaken, maar ook om de bewoners in een aantal ruimten een veilig gevoel te geven. Het systeem bestaat uit camera's die op een gesloten netwerk zijn aangesloten. De beelden van de bewakingscamera's zijn alleen toegankelijk via apparaten die we aansluiten op het netwerk. Dit houdt in dat alleen u de camerabeelden kunt bekijken, wanneer u toegang heeft op het gesloten netwerk. Andere systemen of personen kunnen de beelden niet zien.

De videobeelden zijn real-time te bekijken via monitoren. U kunt de beelden ook opslaan, zodat u ze achteraf kunt terugkijken. Dit kan op de locatie zelf, maar kan ook vanaf een andere locatie door via en pc of mobiel in te loggen op het systeem.

Hoe de CCTV installatie ingericht moet worden hangt af van wat u met de camerabeelden wilt:

  • Waarnemen
  • Herkennen
  • Identificeren

Tevens zult u rekening moeten houden met de privacy wetgeving.

Fiberdatacom overlegt met de klant wat de exacte wensen zijn en zal een advies uitbrengen. Wanneer gewenst leveren wij de gehele installatie werkend op.

>> Comelit brochure CCTV

Narrowcasting

 

✅︎   Uitgebreid netwerk

 

 

✅︎   Persoonlijk advies

 

✅︎   Flexibele oplossingen

 

Narrowcasting, ook wel Digital Signage genoemd, is een vorm van beeldschermcommunicatie waarbij het publiek op een bepaalde locatie wordt bereikt door middel van een beperkt netwerk van audiovisuele displays (televisieschermen). Denk bijvoorbeeld aan displays in de centrale hal van een woon- of appartementencomplex. Bij FiberDatacom helpen we u graag met narrowcasting op maat.

 


 

Heeft u advies nodig over Narrowcasting? Contacteer ons nu!

 


 

De vele voordelen van narrowcasting

Met narrowcasting creëert u als het ware een eigen professioneel tv-kanaal! Dit is efficiënt, schaalbaar en het allerbelangrijkst: u bereikt de juiste doelgroep op het juiste moment. De informatie op het scherm kan een combinatie van diverse bronnen zijn. Weer en verkeer, een vacaturebank en filenieuws gecombineerd met een tv-kanaal of CCTV-beelden. Natuurlijk kan men ook reclames gericht op de doelgroep toevoegen om het systeem terug te verdienen. De mogelijkheden zijn eindeloos!

 

Neem contact met ons op voor meer informatie

Graag overleggen wij met u als klant wat uw wensen zijn op het gebied van narrowcasting. Zo kunnen we iedere klant een kostenefficiënte oplossing op maat bieden. Heeft u vragen over narrowcasting of andere systemen of producten, zoals de producten van Comelit of IPTV? Neem dan telefonisch contact met ons op via +31 85 016 18 44. Graag helpen wij u aan een systeem of dienst die geschikt is voor uw situatie.

 

Brandbeveiliging

Het doel van een automatisch branddetectiesysteem is om zo snel mogelijk de brandhaard te detecteren en te signaleren, mensenlevens te redden en waardevolle spullen en cultuurgoed te beschermen, door evacuatieprocedures te versturen, beveiligingssystemen te activeren en eventuele overige veiligheidsmaatregelen te starten.

De regels voor brandveiligheid van gebouwen staan in het Bouwbesluit 2012. Een gebouw moet altijd voldoen aan de voorschriften die staan in het Bouwbesluit 2012. 

Fiberdatacom helpt u graag om een voorstel voor brandbeveiliging te maken voor gericht op uw appartementsgebouw.