IP-deurintercom systemen voor appartementsgebouwen

Fiberdatacom levert zowel bus- als IP intercomsystemen. Hieronder gaan we verder in op het IP-intercomsysteem en laten een aantal mogelijkheden zien voor de toestellen in de woning en de entreepanelen. 

Unieke eigenschappen Comelit IP intercomsysteem:

 • Proactiviteit:
  • ViP maakt het mogelijk een systeem met innovatieve functies aan te bieden, voor een videodeurintercom service van excellente kwaliteit.
    
 • Schaalbaarheid: 
  • De flexibiliteit die kenmerkend is voor de digitale technologie, maakt het mogelijk het systeem eenvoudig volgens de eigen behoeften uit te breiden.
    
 • Mogelijkheid tot updaten: 
  • Het systeem kan ge-updated worden zonder dat er structurele ingrepen nodig zijn: dit betekent dat de functies verder ontwikkeld kunnen worden, dat de prestaties uitstekend zijn en dat de installatie zijn waarde in de tijd behoudt.
    
 • Integreerbaarheid: 
  • Er kan zonder problemen gebruik gemaakt worden van netwerkinfrastructuren die bestemd zijn voor andere diensten, er zijn geen specifieke eigen infrastructuren nodig
    
 • Bruikbaarheid: 
  • ViP biedt de mogelijkheid om op afstand informatieberichten, met tekst en/of video rechtstreeks naar de interne aansluitingen van de appartementen te sturen.
    
 • De voordelen ViP:
  • Verzekert lagere kosten voor bedrading, inwerkingstelling en onderhoud.

Doorzetten intercom-oproep naar mobiele telefoon of tablet

Indien gewenst is het mogelijk de intercom-oproep naar de bewoner door te zetten naar een mobile telefoon of tablet. Hiervoor is wel software benodigd. Bij de toestellen met wifi kan dit door de bewoner zelf uitgevoerd worden en bij de toestellen zonder wifi kan dit centraal uitgevoerd worden door een beheerder. 

De Comelit IP-intercomtoestellen- en entreepanelen (ViP)

Hieronder treft u de meest voorkomende intercomtoestellen en entreepanelen in appartementsgebouwen. Voor de Comelit intercomtoestellen zijn er spreekluistertoestellen en videofoons. Daarnaast zijn er toestellen met of zonder hoorn. In de beschijving per toestel staan de unieke eigenschappen en de verschillende mogelijkheden die elk toestel heeft. Een aantal toestellen zijn ook in het zwart verkrijgbaar. 

Style Elegance deurintercom, VIP

Productcode : 2633

Deurtelefoon met elektronisch oproepsignaal, gespreksknop op de houder, volumeregeling oproeptoon en privacy-functie. Voorzien van bedieningsknoppen voor deuropener en 8 andere configureerbare functies. Tevens uitgerust met een LED voor verschillende signaleringen (inkomende oproep, arts-functie en deur open). Het is mogelijk de oproep van een etagebel en een extra bel te beheren. Afmetingen: 95x215x58 mm.

Easycom handsfree intercom wit, VIP

Productcode : 6203W

Full-duplex handsfree-intercom met elektronisch oproepsignaal, oproepvolumeregeling, 'privacy'-functie, volumeregeling van de luidspreker en meeluisterbeveiliging. Standaard uitgerust met drukknop om het geluid te activeren, een LED-signaal dat aangeeft dat het geluid is geactiveerd, 'deuropen'functie en 6 configureerbare knoppen. Kleur: wit. Afmetingen: 90 x 160 x 28 mm

** Dit toestel is ook in de kleur zwart te verkrijgen (productcode 6203B)

Mini handsfree met hoorn BM wit, VIP

Productcode : 6702W
Mini kleurenmonitor met hoorn en inductiespoel voor ViP-systeem. Kleurenscherm van 4,3-inch 16:9. Resolutie 480x272 pixels. Mogelijkheid om de helderheid van de achtergrondverlichting, het audiovolume en het beltoonvolume in te stellen. Standaard voorzien van 4 soft touch-toetsen: deuropener knop met signaleringsled voor deur open, drukknop voor privacy-functie met signaleringsled en 2 programmeerbare knoppen. Met 3 programmeerbare ingangen voor verschillende functies. Het optionele accessoire art. 6735W beschikt over 5 extra programmeerbare knoppen (naast de deuropener knop en de privacy-knop) om door het menu te navigeren. Ook te gebruiken op standaard PoE-systemen. Het is mogelijk de oproeptoon en het videogeheugen te personaliseren met een afwezigheidsmelding. Videoformaat H.264. Afmetingen: 175x160x22mm.

Mini handsfree kleurenmonitor BM wit, VIP

Productcode : 6722W

Handsfree kleurenmonitor en inductiespoel voor ViP-systeem. Kleurenscherm van 4.3" 16:9. Resolutie 480x272 pixel. Instelling van de achtergrondverlichting, audiovolume en het volume van de oproeptoon mogelijk. Standaard voorzien van 7 soft-touch drukknoppen: drukknop voor deurslotbediening met signaleringsled 'deur open', toets voor privacy-functie met signaleringsled, 4 programmeerbare drukknoppen en 1 drukknop voor toegang tot het menu. Beschikt over 3 programmeerbare ingangen voor diverse functies. Ook bruikbaar voor standaard PoE-systemen. Het is mogelijk de oproeptoon en het videogeheugen te personaliseren. Videoformaat H264. Afmetingen 115x160x22 mm

Mini handsfree kleurenmonitor wifi BM wit, VIP

Productcode : 6742W

Handsfree kleurenmonitor en Wi-Fi voor VIP-systeem. 4.3" / 16:9 kleurenscherm. Resolutie 480x272 pixels, maakt aanpassing van de intensiteit van de achtergrondverlichting, het phonic-volume en het beltoonvolume mogelijk. Uitgerust met 7 soft touch-knoppen: deuropener-knop met open deursignalering LED, knop voor privacyfunctie met signalering LED, 4 programmeerbare knoppen en 1 knop voor toegang tot het menu.Het heeft 3 programmeerbare ingangen voor verschillende functies.Het kan ook worden gebruikt op standaard POE-systemen.Het is mogelijk om de beltoon en de video-opname functie te personaliseren. H264 video-indeling. Afmetingen: 115x160x22mm.

Icona monitor, VIP

Productcode : 6602W

Kleurenmonitor voor inbouw (inbouwdoos art. 6117) of opbouw (wandsteun art. 6620) met inductiespoel, touchscreen van 4.3'' / 16:9, handsfree fullduplex. Mogelijkheid om de intensiteit van de achtergrondverlichting, het contrast, audiovolume en het volume van de oproeptoon in te stellen. Standaard voorzien van Sensitive Touch-bedieningselementen voor deurslotbediening, audio-inschakeling, beeldoproep, privacy-functie en 3 andere bedieningselementen voor programmeerbare functies, LED-signalering voor deurstatus en nieuwe berichten. Biedt standaard de mogelijkheid voor aansluiting van een etagebel en extra bel, bevat alarm- en paniekingangen alsook een slot voor een micro SD-kaart. Het is mogelijk de oproeptoon en het videogeheugen te personaliseren met een afwezigheidsmelding. Kan ook gebruikt worden op standaard PoE-systemen. Afmetingen 142,5x147x23mm. Compatibel met videoformaat H.264.

** Dit product is ook in het zwart verkrijgbaar. (productcode 6602B)

7 inch Maxi monitor. wit, VIP

Productcode : 6802W

Kleurenmonitor met 7-inch 16:9 touchscreen, handsfree full duplex. Mogelijkheid om de helderheid, contrast, audiovolume en het volume van de oproeptoon in te stellen. Voorzien van slot voor micro SD-kaart. Aanpassing van de beltoon mogelijk. Met memo-functie en adresboek voor het beheer van de intercomoproepen. Biedt standaard de mogelijkheid voor aansluiting van een etagebel en extra bel. Beschikt over paniek- en alarmingang. Sensitive touch bedieningen met LED-achtergrondverlichting. De bediening voor het openen van de deur en de audio-inschakeling zijn altijd zichtbaar terwijl alle andere bedieningen zichtbaar zijn door aanraking of swipe. Beschikt bovendien over een toets voor beeldoproep, een toets voor selecteerbare privacy- of artsfunctie (met signalerings-lED) en 2 programmeerbare toetsen voor diverse functies. Indicatielampje voor 'deur open' en 'berichten'. Inbouw, opbouw en met bureausteun. Afmetingen 223x124x25mm. Compatibel met videoformaat H264

** Dit toestel is ook in de kleur zwart te verkrijgen (productcode 6802B)

Entreepaneel serie Ikall

Het meest eenvoudige en bestendige deurstation

De productserie IKALL biedt twee verschillende uitvoeringen: IKALL en IKALL METAL, die beide worden gekenmerkt door een een stijl waarin strakke lijnen worden gecombineerd met een veelzijdige technologie.
IKALL biedt modulaire elementen voor een eenvoudige samenstelling van de installatie, stijl en betrouwbaarheid.
IKALL METAL, met metalen afwerking, is ontworpen en gemaakt om weerstand te bieden tegen de zwaarste gebruiksomstandigheden en is daardoor geschikt voor gebruik in stedelijke omgevingen en voor extreme weersomstandigheden en temperaturen.

Serie 3ONE6

Het meest bekroonde deurstation

De nieuwe serie deurstations 3one6 brengt moderne technologie en design samen in één product. Er zijn drie uitvoeringen (Touch, Sense en Analog) verkrijgbaar om aan alle markteisen te voldoen. Deze producten worden gekenmerkt door een sobere en fascinerende stijl, in harmonie met de hedendaagse architectuur, en verenigen een esthetische vormgeving met geavanceerde technologische oplossingen.

A/V-deurstation 3one6 touch HD.VIP

Productcode: 3454HD

Dit 3one6 touchscreen entreepaneel is een geliefd paneel voor appartementsgebouwen. Het paneel kan opbouw, inbouw, maar eventueel ook op een zuil voor het gebouw.

Roestvast stalen inbouw deurstation, uitgerust met 8" capacitief touchscreen HD met achtergrondverlichting. Met IK08 beschermingsklasse. Configureerbare grafische interface (namenlijst met zoekfunctie, statische virtuele druktoetsen tot 10 gebruikers, alfabetische index, alleen nummercode tot 8 cijfers). Personaliseerbare welkomsberichten/beelden. Volledig configureerbaar via ViP manager; ook lokaal wijzigen van taal, helderheid en namen/codes mogelijk. Uitgerust met RFID-lezer voor lokale deurslotbediening, met een extra relais voor diverse toepassingen en proximity- en lichtsensoren voor een optimaal beheer van de werking. Compleet met A/V-unit art. 4682HD en inbouwdoos. Te gebruiken met 33Vdc voeding art.1596A. Afmetingen (B x H x D) 182x342x3 mm. ViP-systeem. Compatibel met videoformaat H.264