Advies Wifi systemen

 

 

Wij hebben jarenlange ervaring in het geven van advies over Wi-Fi systemen. Hierbij letten wij op de gecertificeerde standaard waarmee de meeste apparatuur vandaag de dag communiceert. Zo kunt u dus een draadloze router van het ene merk hebben en een ontvanger van het andere merk, zonder dat dit problemen geeft. Wi-Fi producten zenden uit in de 2,4 GHz- en/of 5 GHz-band. Deze frequentiebanden zijn licentievrij te gebruiken, wel zijn hier voorwaarden aan verbonden. Het maximale zendvermogen in de 2,4 GHz band is 100mW en in de 5 GHz band is dit 1000mW (1 Watt).

Het juiste advies voor uw wifi systemen

Wi-Fi wordt gebruikt voor een draadloos netwerk, ook wel WLAN genoemd. Vaak heeft men het over draadloos internet, maar tegenwoordig doen we veel meer met Wi-Fi. Een voorbeeld; thuis heeft u internet, deze verbinding komt tot stand via een modem. Op dit modem zit een draadloze router aangesloten, deze router is dus een Wi-Fi router. Via deze draadloze router zet u dus uw hele Wi-Fi netwerk thuis op. Zo kunt u uw mediaplayer draadloos aansluiten op uw netwerk om zo draadloos films vanaf uw pc te streamen op uw tv. Zo print u vanaf al uw pc’s draadloos via uw wifi printer en zo kunt u met uw laptop draadloos internetten in de tuin. De NAS zit met een netwerkkabel op de router aangesloten en deze kunt u ook weer draadloos benaderen vanaf al uw pc’s. Zoals u hierboven leest, kunt u veel meer met Wi-Fi dan alleen draadloos internetten. U zet er uw eigen thuisnetwerk mee op en stelt al uw apparatuur met elkaar in verbinding om zo eenvoudig bestanden te delen.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Voor een persoonlijk en gericht advies voor uw wifi systemen kunt u bij ons terecht. Wij begeleiden u bij de aankoop van glasvezel tot andersoortige kabels, wat u ook nodig heeft. Wilt u graag uw vragen beantwoord hebben? Belt u ons dan via 06-51782636, of contacteer ons via het contactformulier.